Zoek
Filters
Blog Options
Close

About us

Wij zijn opgericht in 1997 en ontwikkelen, ontwerpen en produceren innovatieve babyproducten. Nieuwe producten en concepten worden ontworpen en ontwikkeld door onze eigen ontwerpafdeling. Het merk Dooky omvat een breed assortiment van ruim 300 babyproducten, van zonnehoezen tot voetenzakken, van cadeaus tot luiertassen en alles daartussenin.


Dooky is wereldwijd beschikbaar in meer dan 25 landen en er worden regelmatig meer landen toegevoegd.


Andy
Director


Ronald
Director


Milaine
Logistics


Daniëlle
Export Manager

Jessica
Visual Merchandising

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Duurzaamheid & Dooky

Bij Dooky willen we niet alleen het verschil maken met onze producten, ook onze manier van werken is belangrijk! Wij proberen zo goed mogelijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hierbij zijn duurzaamheid en dus de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij belangrijk voor ons. Iedereen wil een bijdrage leveren aan een betere wereld toch?!

BSCI

Binnen dit maatschappelijk verantwoord ondernemen dragen we niet alleen zorg voor duurzaam ondernemen binnen ons eigen bedrijf ook de gang van zaken in onze fabrieken, bij leveranciers en producenten is belangrijk voor ons. Onze fabrieken maken deel uit van het Business Social Compliance Initiative (BSCI): een keurmerk waarvoor je als bedrijf moet voldoen aan een internationaal erkende gedragscode op het gebied van arbeidsomstandigheden. Belangrijk voor iedereen! Ook voor onze leveranciers en producenten geldt dat we nauw betrokken zijn bij het productieproces en het monitoren van de gang van zaken.

Wist je dat?! Het woord DUURZAAM uitgelegd kan worden als een samenvoeging van de begrippen ‘duur’ (bestendig/blijvend) en ‘zaam’ (geschikt om/ geneigd tot’) Dus: geschikt om te blijven of duren! Zoals ZORGZAAM kan worden uitgelegd als ‘geneigd om te zorgen’. Mooie woorden die Dooky graag ter harte neemt!

Dooky & Alpe d’HuZes

Ieder jaar participeert team Dooky aan de Alpe d’HuZes waarmee we onderzoek naar nieuwe en betere behandeling van kanker ondersteunen. Ook voor ons is opgeven geen optie!

.

Amsterdam Cityswim

Zwemmen in de Amsterdamse kanalen draaien we ook onze hand niet voor om. Dooky zet zich al jaren  in voor de strijd tegen de spierziekte ALS. Als deelnemers van de Amsterdam City Swim stellen we geld veilig voor onderzoek en een betere kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten. De teller voor de 2023 swim tikt al bijna de 1.8 miljoen euro aan! #zwemmeevoorALS

.

Turtle conservation Project Borneo

Ook kijken we verder dan onze landsgrenzen en uiten we onze bezorgdheid om onze planeet en haar flora en fauna tot aan een project op Borneo!

Voor het project op Borneo hebben Andy en Ronald van Dooky eigenhandig, snachts, de net gelegde eieren van schildpadden verplaatst naar een ´kwekerij´ (hatchery). Op deze manier komen er veel meer eieren uit dan op de natuurlijke manier, én kunnen die baby schildpadjes ´veilig´ losgelaten worden in de zee.

Natuurlijk hebben we ook een nest geadopteerd én hebben we zelf jonge pasgeboren baby schilpadjes uitgezet in de zee. Wat een ervaring en wat een project!

Dooky sponsort Serieus Langedijk

Serieus Langedijk is een goede doelen organisatie waarbij 3 vrienden zichzelf opsluiten in een café/radiostudio om 5 dagen lang non-stop radio maken en hiermee geld ophalen voor een goed doel in de gemeente Dijk en Waard.
Door middel van verzoeknummers en acties die bedacht worden in de gemeente, wordt er elk jaar een prachtig bedrag opgehaald om lokale goede doelen te steunen.